Κυριακή 23 Μαρτίου 2008

Η μελαγχολία της άνοιξης.

Είναι γνωστό πλέον ό,τι την άνοιξη ο χαρακτήρας των ευαίσθητων ανθρώπων παρουσιάζει μια έντονη μελαγχολία και απομάκρυνση απο την κοινωνική συμμετοχή.
Σύμφωνα με τον Όλντ Μπούν, αμερικανό καθηγητή ψυχολογίας, αυτό οφείλετε στον χαρακτήρα εκείνον που δεν έχει διαμορφωθεί σωστά στην παιδική ηλικία.Μιλάμε δηλαδή για παιδικά τραύματα τα οποία δυστυχώς όσο μεγαλώνει το παιδί τον ακολουθούν βιαίως.
Η μελαγχολία είναι ένα σύμπτωμα το οποίο με την βοήθεια των ειδικών μπορεί να ξεπεραστεί.Στα μικρά παιδιά όμως είναι δύσκολο όταν είναι εκ γενετής ευαίσθητα γιατί αυτό οφείλετε στα γονίδια σύμφωνα με τους καθηγητές γενετικής.
Όταν υπάρχουν περιπτώσεις διδύμων τότε τα γονίδια παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη τους στη ζωή.Δυό δίδυμα αδέρφια είναι πολύ ευάλωτα και εύκολα επηρεάζονται στη σημερινή κοινωνία με τον οποιοδήποτε παραμικρό κοινωνικό τρόπο. Πολλές φορές έχουμε την ίδια την κοινωνία να μην αποδέχεται τέτοια φαινόμενα στούς νέους. Η νεανική ηλικία είναι μια κρίσιμη ίσως και η πιό κρίσιμη στη ζωή του ανθρώπου.Απαιτείται λοιπόν τέτοιος χειρισμός ώστε τα παιδιά να πάρουν εφόδια για το μέλλον και όχι να οδηγηθούν στον κατήφορο.
Ο γέροντας πορφύριος συμβουλεύει τους γονείς να μην έχουν απαιτήσεις από τα παιδιά τους και όταν υπάρχουν διάφορες δυσκολίες να κάνουν προσευχή και να ζητούν από το Θεό να δώσει λύση. Χρειάζεται λοιπόν απο την μικρή ηλικία σωστή ανατροφή γιατί όταν μεγαλώσει το παιδί διορθώσεις τύπου μπαλώματα δεν γίνονται ούτε επιτρέπονται. Κύριε Ιησού Χριστέ απάλλαξέ μας από γονείς εμπόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: